Vesti

Miloš Colić diplomirani građevinski inženjer na projektu „Jadar“

Kako bismo upravljali otpadom u okviru Projekta „Jadar“, objašnjava Miloš Colić, inženjer projekta.

Pročitajte više

Dr. Dušan Mijović – Upravljanje vodama u okviru predloženog projekta „Jadar“

O trenutnom statusu projekta „Jadar“ govorio je stručnjak za pitanja zaštite životne sredine, dr. Dušan Mijović, dipl.inž. hidrogeologije.

Pročitajte više

Prilika za mlade talente

Rio Sava Exploration d.o.o. je više od dve decenije deo lokalnih zajednica Loznice i Krupnja. Kao deo ove zajednice, osluškujemo lokalne potrebe i razumemo izazove sa kojima se mladi talenti suočavaju, svesni da je radno iskustvo često preduslov za zaposlenje.

Pročitajte više

Počele su prijave za dodelu bespovratnih sredstava iz oblasti poljoprivrede

Program održivog lokalnog razvoja ulazi u drugu fazu. Prijave za bespovratna sredstva namenjena razvoju poljoprivrede dostupne su na internet stranici i u Info centrima kompanije u Loznici i Brezjaku.

Pročitajte više

Program održivog lokalnog razvoja

Podrška preduzetništvu, seoskom turizmu i starim zanatima na teritoriji grada Loznice i opštine Krupanj.

Pročitajte više

„Rio Tinto“ postaje prva velika rudarska kompanija koja objavljuje podatke o korišćenju voda za sve svoje lokacije

LONDON (BUSINESS WIRE) „Rio Tinto“ obeležava Svetski dan voda 2023. objavljivanjem detaljnih informacija o godišnjem korišćenju površinskih voda širom svoje globalne mreže lokacija kojima upravlja u 35 zemalja.

Pročitajte više

Mali grantovi za nove mogućnosti lokalne ekonomije

Rio Sava Exploration d.o.o. je više od dve decenije deo lokalnih zajednica Loznice i Krupnja. Za to vreme, kroz angažovanje i slušanje potreba lokalne zajednice, prepoznali smo značajan razvojni potencijal seoskog turizma, mogućnosti za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i razvoj sektora starih zanata.

Pročitajte više

Rio Tinto pokreće ogledno postrojenje za koncentraciju litijuma u ​​Kvebeku

SOREL-TREJSI, Kvebek, Kanada – Rio Tinto je počeo proizvodnju koncentrata spodumena, minerala koji se koristi u proizvodnji litijuma za baterije, u oglednoj fabrici u svom metalurškom kompleksu Rio Tinto ruda gvožđa i titanijum (RTIT) u Sorel-Trejsi, u Kvebeku u Kanadi.

Pročitajte više

Udruženim snagama do cilja - nula emisije ugljen-dioksida do 2050. godine ili ranije

Uoči UN Konferencije o klimatskim promenama, poznate kao COP26 (COP26) koja se održava u Glasgovu početkom novembra na veb-sajtu naše kompanije objavili smo Izjavu Međunarodnog saveta o metalima i rudarstvu, čiji je i naša kompanija član.

Pročitajte više