Rešenja za uređenje parcela u vlasništvu kompanije dostupna na uvid


05. oktobar 2022

Kompanija Rio Sava Exploration pokrenuće proces uređenja parcela u svom vlasništvu. Na osnovu dobijenih dozvola, pristupiće se raščišćavanju zemljišta i uklanjanju kuća i objekata koji više nisu u upotrebi iz bezbednosnih razloga. Proces uklanjanja objekata se vrši u skladu sa propisima Republike Srbije i standardima koji garantuju bezbednost radnika, životne sredine, lokalnog stanovništva i zajednice u široj okolini koja okružuje tu lokaciju.

Rešenja o dozvoli uklanjanja objekata možete pronaći u sekciji: Dokumenta. Za sve informacije u vezi sa postupkom uređenja parcela, na raspolaganju smo vam u našim Informacionim Centrima u Loznici (Gimnazijska 4) i na Brezjaku (Stevana Sinđelića 9), radnim danima, od 8 do 16 časova.

Kompanija Rio Sava Exploration poštuje odluku Vlade da stavi van snage akte za realizaciju projekta. Kao odgovorni vlasnik zemljišta kompanija je preuzela obavezu da njime upravlja u najboljem interesu lokalne zajednice i životne sredine, i te obaveze će nastaviti da ispunjava, jer iste nisu povezane sa aktima za realizaciju projekta, koji su stavljeni van snage. Aktivnosti na uređenju zemljišta i uklanjanju objekata na parcelama u kompanijskom vlasništvu u skladu su sa inicijativom predstavnika lokalne zajednice i nevladinih organizacija.

Za sve dodatne informacije, zainteresovane strane se mogu obratiti na: [email protected]