Saopštenja za javnost

20. septembar 2023

Rio Sava je počela radove na uklanjanju građevinskih elemenata tradicionalne arhitekture

Loznica - Kompanija Rio Sava otpočela je radove na uklanjanju građevinskih elemenata tradicionalne arhitekture koji prethode rušenju napuštenih objekata na parcelama u vlasništvu kompanije.

Pročitaj više
25. avgust 2023

Obaveštenje za javnost povodom netačnih navoda udruženja „Zaštitimo Jadar i Rađevinu“

Predstavnici udruženja „Zaštitimo Jadar i Rađevinu“ još jednom su izneli niz neistina i neosnovanih optužbi na račun kompanije Rio Sava Exploration d.o.o. („Rio Sava“), naše matične kompanije Rio Tinto i Projekta „Jadar“ („Projekat“).

Pročitaj više
07. avgust 2023

Obaveštenje za javnost povodom netačnih informacija o Projektu „Jadar“

U javnosti su se pojavile informacije koje nedavne izmene Zakona o planiranju i izgradnji dovode u vezu sa planovima za nastavak realizacije projekta „Jadar“.

Pročitaj više
04. avgust 2023

Trenutni status projekta Jadar - Intervju sa Marijanti Babić

Glavni zastupnik „Rio Tinta“ u Srbiji Marijanti Babić u razgovoru za „Loznički nedeljnik“ dala je odgovore na naša pitanja kako bismo približili delovanje i misiju kompanije u Loznici, nakon što je Vlada Srbije ukinula Uredbu i Prostorni plan područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarit.

Pročitaj više
05. oktobar 2022

Rešenja za uređenje parcela u vlasništvu kompanije dostupna na uvid

Kompanija Rio Sava Exploration pokrenuće proces uređenja parcela u svom vlasništvu. Na osnovu dobijenih dozvola, pristupiće se raščišćavanju zemljišta i uklanjanju kuća i objekata koji više nisu u upotrebi iz bezbednosnih razloga.

Pročitaj više
10. avgust 2022

Interna Studija izvodljivosti mora biti završena

U vezi sa navodima udruženja SEOS da Rio Tinto i Behtel nastavljaju da dalje realizuju Projekat „Jadar“, i ovom prilikom želimo da istaknemo da Rio Tinto poštuje odluku Vlade da stavi van snage akte za realizaciju Projekta „Jadar“.

Pročitaj više
02. avgust 2022

Obaveštenje za javnost

U javnosti su se pojavile različite informacije o Rešenju kojim se upisuje promena vlasništva za parcele i objekte u KO Slatina.

Pročitaj više